یک جمله مناسب عکس نوشته شود

تعویض سنسور اکسیژن بی ام و

راهنمای مطالعه

سنسور اکسیژن که یکی از اصلی ترین حسگر های خودرو مرسدس بنز- بی ام و است در ورودی مسیر اگزوز قرار دارد وظیفه آن اندازه گیری میزان اکسیژن موجود در گاز های خروجی از خودرو مرسدس بنز-بی ام و یا در واقع موتور است

تعویض سنسور اکسیژن بی ام و

پیش از بررسی دقیق سنسور اکسیژن نقش و وظایف آن در خودرو مرسدس بنز-بی ام و خالی از لطف نیست که درباره سنسور بیشتر بدانیم سنسور Sensor یا حسگر به وسیله ای گفته می شود که نسبت به محرک های فیزیکی واکنش نشان می دهد.
تغییرات محرک ها به عنوان ورودی توسط حسگر دریافت شده و در آن به سیگنال های الکترونیکی تبدیل و به سمت ECU یا DME یا هر پردازش گر دیگری ارسال می شود به این ترتیب سنسور را می توان وسیله اندازه گیری متغیرهای فیزیکی یا شیمیایی نیز دانست.

این اجزا در تمام خودرو ها اعم از انژکتوری استفاده می شوند البته بر اساس نوع منبع دریافت کننده اطلاعات که ECU یا راننده است تفاوت هایی نیز در آن ها وجود دارد در خودرو های انژکتوری سنسور اطلاعات جمع آوری شده خود را به ECU ارسال کرده کامپیوتر خودرو مرسدس بنز-بی ام و نیز با تجزیه و خوانش اطلاعات براساس شرایط متغیرها و محرک ها دستورات لازم را به عملگرها ارسال می کند خودرو مرسدس بنز-بی ام و تنظیم نماید.
گفتیم که سنسور ها با بررسی شرایط محرک های فیزیکی مشخصی که با آن ها در ارتباط هستند گزارش خرابی نقص یا هر گونه مشکلی را صادر کرده و اعلام نیاز برای رفع آن می نمایندحسگر اکسیژن که سنسور لامبدا نیز نامیده شده در صنعت به عنوان یک قطعه الکترونیکی شناخته می شود و میزان اکسیژن موجود در سوخت یا گاز را اندازه گیری می کند.
اکسیژن موجود در این گازها در واقع موتور است اکسیژن موجود در این گازها در واقع میزان اکسیژن سوخته نشده در فرآیند احتراق را نشان می دهد بنابر این بالا بودن میزان اکسیژن به معنای احتراق ناقص و در صد نا مناسب مخلوط سوخت و هوا است .
به این ترتیب که درصورت گزارش وجود بیش از حد اکسیژن در گاز های خروجی از موتور غلظت مخلوط بالا و مصرف سوخت بیش از حد مطلوب است سنسور اکسیژن گزارش های خود را به صورت سیگنال های قابل خوانش تغییر ولتاژ ۱ تا ۹ ولت برای ECU
ارسال کرده و صورت وجود اکسیژن زیاد ECU تنظیمات لازم را در سیستم سوخت رسانی با تغییر زمان پاشش انژکتور ها پیاده می کند به این ترتیب که در صورت غلیظ بودن سوخت زمان پاشش را کوتاه کرده و در صورت رقیق بودن آن این زمان را افزایش می دهد .

وظایف سنسور اکسیژن

 وظایف سنسور اکسیژن :

۱- تاثیر در کاهش مصرف سوخت
۲- تاثیر در کاهش سطح آلایندگی خودرو
۳- تاثیر در بهبود احتراق و افزایش راندمان موتور
اهمیت این سنسور به حدی بالا است که در موتور جدید از ۲ سنسور اکسیژن تا ۴ سنسور استفاده می شود اگر یک سنسور اکسیژن در خودرویی موجود باشد قبل از کاتالیست نصب می شود و اگر دو سنسور به کار رود قبل و بعد از کاتالیست قرار می گیرند نوک این سنسور یا سنسور ها که درون اگزوز را اندازه می گیرد و گزارش آن را به ECU می دهد
تا میزان سوخت تزریقی درون سیلندر را تنظیم کند به این صورت که کم بودن میزان اکسیژن در اگزوز به معنی زیاد بودن میزان سوخت است و زیاد بودن آن به معنی کم بودن میزان سوخت لازم به ذکر است امروز در خودروها مرسدس بنز-بی ام و با موتور ها Vشکل ۶ یا ۸ سیلندر از ۴ سنسور اکسیژن در سیستمی با نامOBD11 استفاده می شود.

۲ سنسور اکسیژن اضافی هر یک روی یکی ببلوک های سیلندر نصب می شوند و ECU با بررسی اطلاعات این دو جفت سنسور موجود در موتور و مبدل کاتالیزوری اگزوز آن ها را مقایسه کرده به اطلاعات دقیق تری دست می یابد این سیستم جدید به کاهش بیشتر سطح الایندگی خودرو و مصرف آن کمک می کند .

انواع سنسور اکسیژن مرسدس بنز-بی ام و و ساختار آن سنسور اکسیژن در دو نوع تولید می شوند.

۱-تک سیم که در خودرو های مرسدس بنز-بی ام قدیمی تر به کار می رفته و فاقد گرم کن است
۲- یک سوکت چهار سیم که دارای گرم کن است و دقت بالایی دارد این نوع سنسور به دلیل دقت بالاتر در خودرو های جدید مرسدس بنز-بی ام و استفاده می شود این مدل های خود در دو نوع پایه کوتاه و پایه بلند تولید می شوند که تفاوت آن ها در نوع و ارتفاع سوکت شان است
۱-بدنه سرامیکی یا چینی
۲- الکترود های پلاتینیومی
۳- غلاف با جنس دی اکسید زیر کو نیوم
۴- المنت گرم شونده

سنسور اکسیژن مانند یک ژنراتور کار می‌کند. به این ترتیب که با گرم شدن به اندازه کافی از خود ولتاژ تولیدمی‌کند. در واقع بخشی از سنسور که درون منیفولد دود قرار می‌گیرد همان غلاف سنسور است که از جنس سرامیک زیرکونیوم ساخته می‌شود. انتهای پوسته سنسور نیز روی مانیفولد پیچ می‌شود.

الکترودها هم که بایک لایه متخلخل پلاتین پوشیده شده‌اند در قسمت سرامیکی و زیر حباب پوسته قرار دارند. قسمت بیرونی این بخش حباب شکل در معرض گازهای داغ منیفولد دود قرار دارد. اما الکترودهای درون آن، بین هوای محیط و دود اگزوز قرار گرفته‌اند.

در سنسورهای اکسیژن قدیمی تک سیم فاقد گرم‌کن یک سوراخ کوچک در پوسته سنسور ایجاد می‌شد تا هوا از طریق آن وارد سنسور شود. در سنسورهای جدید دو سیم دارای گرم‌کن فضای کمی بین عایق‌بندی الکترود‌ها ایجاد می‌شود که به کانکتور معروف است.

تنفس لازم جهت نفوذ هوا به درون سنسور از طریق کانکتور انجام می‌شود. با تنفس انجام شده، اختلاف درصد اکسیژن موجود در اگزوز و هوای محیط ‌شناسایی شده و موجب تولید ولتاژ در میان حباب سرامیکی می‌شود. هرچه اختلاف اکسیژن بیشتر باشد‌، ولتاژ تولیدی سنسور نیز بیشتر خواهد بود.

کارایی گرم‌کن در این سنسورها، تامین گرمای اولیه لازم برای شروع به کار و ارسال ولتاژ توسط آن است. چرا که این سنسورها برای فعالیت نیاز به یک گرمای اولیه دارند. همچنین این المنت‌ها کمک می‌کنند تا در مواقع طولانی شدن دور آرام موتور، فعالیت سنسور اکسیژن متوقف نشود.

مواقع طولانی شدن دور آرام فعالیت سنسور اکسیژن متوقف نشود. مرکز خدمات اتومبیل مرسدس بنز-بی ام و ذکائی با بهترین تجهیزات زیر نظر متخصصین وتکنسین های حرفه ای انجام می شود

مرکز خدمات اتومبیل ذکائی

 

ما بهترین خدمات را در کوتاه ترین زمان ممکن ارائه میدهیم.

این مقاله را به اشتراک بگذارید

عضویت در خبرنامه

خبرنامه مرکز خدمات اتومبیل ذکائی

برای دریافت جدیدترین مقالات مرکز خدمات اتومبیل ذکائی ایمیل خود را وارد نماید.

راهنمای مطالعه

مقالات مشابه

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

خانه
وبلاگ
حساب کاربری من